LUKK
ForsidenBoNæringKulturTilbud og opplevelserHva skjerAktueltOm VerketKontakt

Hver fjerde Verket Brygge-kjøper er fra Oslo

Höegh Eiendoms suksessprosjekt i Moss lokker boligkjøpere fra hovedstaden.

Verket Brygge i Moss fortsetter å slå alle salgsrekorder i området. Forrige måned ble de siste 32 leilighetene i det ettertraktede boligprosjektet lagt ut for salg med en prislapp fra 3 til 19,5 millioner kroner, og nok en gang har salget vært over all forventning. – Av de 71 leilighetene i Verket Brygge II er det nå bare ti ledige igjen. Mange av leilighetene har en utsalgspris som slår alle tidligere rekorder i området, og at de skulle bli revet vekk så raskt hadde vi ikke regnet med, forteller Jan Erik Kristiansen, Höegh Eiendoms direktør for forretningsområde Moss. Selv om flesteparten av de som flytter inn i suksessprosjektet er fra Moss, kommer omtrent hver fjerde boligkjøper fra Oslo.

Ser til Viken

De siste årene har rekordmange osloborgere flyttet fra hovedstaden. Mange av disse søker seg til andre deler av Østlandet, og Moss er en yndet destinasjon.

– Mange har fått øynene opp for områdets unike kvaliteter, med nærhet til sjøen og naturen og enkel pendling til hovedstaden. Når Verket Brygge står ferdig med sine sjønære leiligheter, serveringssteder og aktivitetstilbud, vil beboerne få alt av fasiliteter like utenfor dørstokken. Her får man feriefølelsen til hverdags, og en rekke bokvaliteter som det er vanskelig å finne midt i Oslo-gryta, sier Kristiansen.

Etter mange års planlegging og utvikling, begynner området nå å ta form. Om ett år står hotellet ferdig, sammen med den nye byparken og deler av havnepromenaden. Den aktive havnepromenaden vil være komplett om litt over to år. Næringslokalene mot Verksplassen og promenaden skal huse gode serveringssteder, butikker og kontorer.

– Dette blir to veldig spennende år. Det er nå vi skal realisere det vi virkelig har drømt om siden starten, og koble prosjektet ordentlig mot sjøen, forteller Kristiansen.

– Når hotellet står ferdig, kommer vi til å endre hele kystlinjen i Mossesundet, og vi håper den blir så bra som det vi har jobbet mot helt siden 2012. Byen skal få en aktiv sjøfront som vil gjøre Moss til en yrende sommerby med både bystrand, gjestebåtplasser og restauranter, sier Kristiansen.

Det lille ekstra

I tillegg til å kunne friste med alt av moderne kvaliteter og nærhet til sjøen, er 33 av de 71 leilighetene i prosjektet – som de eneste i Norge – spesialdesignet av interiørdesigner Halvor Bakke. Her kan boligkjøperne velge mellom tre ulike interiørstiler signert den profilerte «Eventyrlig oppussing»-programlederen.

Men skal man sikre seg en av disse, gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. Byggetrinnet som nå er lagt ut for salg er det foreløpig siste om man ønsker seg en bolig i vannkanten i Moss.

– Dette er siste sjanse til å sikre seg en leilighet i dette prosjektet, og det er bare noen svært få boliger igjen. Nå er det like før vi setter spaden i jorden, og vi gleder oss til å se de siste beboerne flytte inn i løpet av sommeren og høsten 2024, sier Kristiansen.

Annet aktuelt

Åge & Sambandet-konsert utsolgt på rekordtid – suksessen for Moss sin nye konsertarena fortsetter

Rabben, Moss sin nye utendørs konsertarena, har blitt en populær destinasjon for kultur- og musikkarrangementer. Nylig ble Åge & Sambandet konserten utsolgt på rekordtid. Lokalbefolkningen i Moss og mange tilreisende kan se frem til en uforglemmelig kveld når det legendariske bandet inntar byen og avholder en av sine aller siste avskjedskonserter.

Les mer

Ikke bare ambisjoner og festtaler, men viktig hverdagsinkludering

Før var Verket et lukket og inngjerdet industriområde hvor allmennheten ikke hadde adgang. Höegh Eiendoms mål har alltid vært å gjøre området tilgjengelig for alle. Uansett alder eller økonomisk situasjon, om du ønsker å bosette deg her eller bare gå en tur langs strandlinja. Det er en beslutning som forplikter.

Les mer

Ny innovasjon og utvikling for Verket

Etter en vellykket åpning av Verket, med spirende mat- og kulturliv, en bydel som fylles opp med tilbud og aktiviteter og et næringsliv som opplever vekst, så er det grunn til å stoppe opp og spørre seg; hva er det neste som skal skje her?

Les mer

Felleskap og identitet gjennom mat og kultur

Verket skal ikke bare være en bydel hvor det er kort avstand til aktiviteter og nøkkelfunksjoner du trenger i hverdagen. Det skal også være en bydel hvor arkitektur og bærekraftprinsipper preger hele prosjektet. Verket skal også være en bydel som tør mer, som tar plass, og som kanskje til og med er litt bråkete innimellom! Når det kommer til mat og kultur så har Verket allerede bitt godt fra seg.

Les mer

Vekst og ny næringsvirksomhet i Moss

Det har vært industri på Verket i Moss siden 1704. Papirfabrikken M. Peterson & Søn slukket lyset og la ned virksomheten sin i 2012, og med det var mer enn 300 år med industrihistorie over. Etter en lang utviklingsperiode, skapes det nå på nytt liv og ny næringsvirksomhet i den historiske bydelen i Moss.

Les mer

Gjerdene er tatt ned- alle er invitert

Verket i Moss har alltid vært avstengt med høye gjerder, frem til dette ble åpnet for alle for 10 år siden. Etter transformasjonen fra industri til bydel med boliger, næring og kulturliv er gjerdene nå fjernet. Dette området med moderne boliger kunne lett blitt et område forbeholdt de få. Men boligutbygger Höegh Eiendom har hatt mål om å skape et samlingspunkt som leverer på ambisjoner om sosial bærekraft: Verket skulle bli en bydel for opplevelse og rekreasjon for folk fra alle lag i samfunnet.

Les mer

Nytt liv på Verket

Byen Moss vokste frem i munningen til Mosseelva. Her har det vært industri helt tilbake på 1500-tallet. Nå er Verket et område som har forvandlet seg fra industri til moderne boliger og næringsliv, med et hotell med inspirasjon fra verdens rivieraer og et parkanlegg hvor hele byen er velkommen. Men er veksten og utviklingen i denne bydelen noe som kan skape stolthet?

Les mer

Fra skepsis til stolthet – en ny bydel i Moss blir til

I kanalen som forbinder Mossesundet med Værlebukta har skipene kommet langveisfra siden grunnleggelsen av Moss Jernverk i 1704. Da papirfabrikken til M. Peterson & Søn ble nedlagt i 2012 ble det blikk stille på det tidligere industriområdet. Et drøyt tiår senere åpnes Hotel Riviera på den samme tomten. Har Moss grunn til å håpe på at både menneskene og båttrafikken vil komme tilbake til denne delen av byen?

Les mer