LUKK
ForsidenBoNæringKulturTilbud og opplevelserHva skjerAktueltOm VerketKontakt

Ikke bare ambisjoner og festtaler, men viktig hverdagsinkludering

Før var Verket et lukket og inngjerdet industriområde hvor allmennheten ikke hadde adgang. Höegh Eiendoms mål har alltid vært å gjøre området tilgjengelig for alle. Uansett alder eller økonomisk situasjon, om du ønsker å bosette deg her eller bare gå en tur langs strandlinja. Det er en beslutning som forplikter.

Mangfoldige bruksområder

Mangfold, variasjon og stor bredde i tilbudet har alltid vært målet for Höegh Eiendom. Fra Verket Scene i den ene enden av området, med sine varierte oppsetninger fra rockekonserter til foredrag, til Hotel Riviera som byr på en unik hotellopplevelse og en arena for feiringer som konfirmasjoner, brylluper, bursdager og andre merkedager.

Kanskje du vil ha piknik i parken? Om sommeren er stranden i folkeparken Rabben et naturlig samlingspunkt som er tilgjengelig for alle. Her er det volleyballbaner, grillplasser og tuftepark for de som ønsker å benytte seg av det gratis. Det samme gjelder aktivitetskasser med leker og spill.

På Verket kan du også skape et minne i form av en tatovering hos Dream Spectre, eller ta deg en joggetur langs den kilometerlange strandlinja. Vil du starte morgenen med en kajakktur i Oslofjorden, da kan du låne gratis kajakk – forutsatt at du tar litt samfunnsansvar og plukker opp litt søppel fra havet mens du er på tur. For bærekraft er viktig for Höegh Eiendom, noe som preger alt tankegodset bak Verket i Moss, og de vil at alle som tar del i bydelens gleder og muligheter blir med på laget.  

Ikke alt skal koste noe

Vi lever i en tid hvor mange opplever at pengene ikke alltid strekker til. Ifølge Ungdata 2020 fortalte 12 prosent av barn og unge at de aldri har deltatt på noen form for fritidsaktivitet. For mange er det familiens økonomi som gjør det umulig å delta.

– Vi leter alltid etter nye måter å inkludere på, at vi i Höegh Eiendom tar ansvar for den sosiale bærekraften også. Det er en selvfølge at våre prosjekter er tilrettelagt for alle. Det skulle bare mangle. Vi vet at mange har det trangt økonomisk, og vi vil alltid forsøke å gjøre så mye som mulig tilgjengelig for alle. Det er fint hvis vi kan bidra til en bedre og mer spennende hverdag for de som bor og bruker Verket og Moss, sier Eva Kristin Talberg, markedsansvarlig i Höegh Eiendom.

Men det er ikke bare barn og unge som kan føle på utenforskap. Dette er også et problem blant voksne. I Levekårsundersøkelsene fra Statistisk Sentralbyrå i 2020, svarte 37 prosent at de følte seg litt eller mye plaget av ensomhet. På Verket er ambisjonen å legge til rette for gode møtepunkter for alle, og enkel tilgang til nye opplevelser.

Det er flere måter Höegh Eiendom ønsker å takle dette på. Et av tiltakene er gratis julemiddag på Verket Scene for ensomme i Moss, i tillegg til leietakerlunsjer, sykkelglededag, gratis sykkelreparasjon og ulike seminarer. Nabolag som tilhører Höegh Eiendom bruker en app som heter Heime som gjør det enklere å arrangere badegrupper, idrettsgrupper og andre samlinger i regi av Höegh Eiendom eller som beboerne selv tar initiativ til.

Kort fortalt skal det finnes noe for alle på Verket som på kort tid har etablert seg som et samlingspunkt i hjertet av Moss – på tvers av aldersgrupper og interesser. Og ikke minst skal det finnes noe for enhver prisklasse. Det er en tilnærming som bidrar til større mangfold i bydelen.

– Vi befinner oss i en tid med høye renter og høye priser som gjør at mange sliter. Det gjør det særlig viktig at Verket kan brukes uten at det koster noe. Derfor er det lagt til rette for gratisopplevelser i hele bydelen. For eksempel gratis lån av kajakker og lekekasser. Fritids- og kulturtilbud er en av livets goder og det må deles, fortsetter Eva Kristin.

I det store og hele handler åpenhet og inkludering om å strekke seg for å skape et miljø der alle har mulighet til å delta og føle seg velkomne. Verkets ambisjoner er fulgt opp med aktiviteter og konkret handling. Resultatet er en bydel som fremdeles spirer 10 år etter åpningen!

Annet aktuelt

Ny innovasjon og utvikling for Verket

Etter en vellykket åpning av Verket, med spirende mat- og kulturliv, en bydel som fylles opp med tilbud og aktiviteter og et næringsliv som opplever vekst, så er det grunn til å stoppe opp og spørre seg; hva er det neste som skal skje her?

Les mer

Felleskap og identitet gjennom mat og kultur

Verket skal ikke bare være en bydel hvor det er kort avstand til aktiviteter og nøkkelfunksjoner du trenger i hverdagen. Det skal også være en bydel hvor arkitektur og bærekraftprinsipper preger hele prosjektet. Verket skal også være en bydel som tør mer, som tar plass, og som kanskje til og med er litt bråkete innimellom! Når det kommer til mat og kultur så har Verket allerede bitt godt fra seg.

Les mer

Vekst og ny næringsvirksomhet i Moss

Det har vært industri på Verket i Moss siden 1704. Papirfabrikken M. Peterson & Søn slukket lyset og la ned virksomheten sin i 2012, og med det var mer enn 300 år med industrihistorie over. Etter en lang utviklingsperiode, skapes det nå på nytt liv og ny næringsvirksomhet i den historiske bydelen i Moss.

Les mer

Gjerdene er tatt ned- alle er invitert

Verket i Moss har alltid vært avstengt med høye gjerder, frem til dette ble åpnet for alle for 10 år siden. Etter transformasjonen fra industri til bydel med boliger, næring og kulturliv er gjerdene nå fjernet. Dette området med moderne boliger kunne lett blitt et område forbeholdt de få. Men boligutbygger Höegh Eiendom har hatt mål om å skape et samlingspunkt som leverer på ambisjoner om sosial bærekraft: Verket skulle bli en bydel for opplevelse og rekreasjon for folk fra alle lag i samfunnet.

Les mer

Nytt liv på Verket

Byen Moss vokste frem i munningen til Mosseelva. Her har det vært industri helt tilbake på 1500-tallet. Nå er Verket et område som har forvandlet seg fra industri til moderne boliger og næringsliv, med et hotell med inspirasjon fra verdens rivieraer og et parkanlegg hvor hele byen er velkommen. Men er veksten og utviklingen i denne bydelen noe som kan skape stolthet?

Les mer

Fra skepsis til stolthet – en ny bydel i Moss blir til

I kanalen som forbinder Mossesundet med Værlebukta har skipene kommet langveisfra siden grunnleggelsen av Moss Jernverk i 1704. Da papirfabrikken til M. Peterson & Søn ble nedlagt i 2012 ble det blikk stille på det tidligere industriområdet. Et drøyt tiår senere åpnes Hotel Riviera på den samme tomten. Har Moss grunn til å håpe på at både menneskene og båttrafikken vil komme tilbake til denne delen av byen?

Les mer

Kanonsommer på Verket!

Sommeren 2023 er nå historie, men det ble en for minnebøkene. Det har blitt gjennomført rekordmange arrangementer for store og små.

Les mer

Höegh Eiendom åpner Hotel Riviera i Moss

Verket i Moss har de siste årene vært et av Höegh Eiendoms største og mest vellykkede byutviklingsprosjekter. Med åpningen av Hotel Riviera får området et etterlengtet knutepunkt til glede for mossingene og besøkende.

Les mer