LUKK
ForsidenBoNæringKulturTilbud og opplevelserHva skjerAktueltOm VerketKontakt

Felleskap og identitet gjennom mat og kultur

Verket skal ikke bare være en bydel hvor det er kort avstand til aktiviteter og nøkkelfunksjoner du trenger i hverdagen. Det skal også være en bydel hvor arkitektur og bærekraftprinsipper preger hele prosjektet. Verket skal også være en bydel som tør mer, som tar plass, og som kanskje til og med er litt bråkete innimellom! Når det kommer til mat og kultur så har Verket allerede bitt godt fra seg.

Kultur kan være limet som binder mennesker sammen gjennom felles opplevelser. Höegh Eiendom har ønsket å skape en bydel hvor kultur og opplevelser er viktige verdier fordi det er helt avgjørende for å befeste en kollektiv identitet og fellesskapsfølelse. I samarbeid med lokalt næringsliv har Höegh Eiendom derfor hatt mål om å skape et kulturtilbud som bringer folk sammen, og som har noe for enhver smak.

Verket Scene inviterer til arrangementer hele året og DJs sikrer feststemningen på restaurantene og på hotellet. I alle parkene på området har det blitt sørget for at infrastrukturen, som strøm og vann, ligger til rette for konserter og arrangementer. Her har det allerede vært arrangert vellykkede utendørskonserter og festivaler for både barn og voksne.

– Da vi skulle utvikle Verket, var en av de viktigste målsetningene våre å skape et sosialt og økonomisk bærekraftig økosystem. Verket skal være et godt sted å være og et sted tilrettelagt for arrangementer, sier Eva Kristin Talberg, markedsansvarlig i Höegh Eiendom.

Noe til både hjertet og ganen

Moss har også fått en rekke nye matopplevelser på Verket. Fra den brasserieinspirerte menyen på Hotel Riviera, via tapasrestauranten Tapa, til bar-rettene på Gastropuben Underverket. Ved å tilby mangfold i matveien øker det attraktiviteten til området og en bedre opplevelse for besøkende.

– Kultur- og mattilbudet er noe av det aller viktigste som skal til for å gi liv i et område. Det har vi vært veldig bevisste på i utviklingen av Verket. Her skal du kunne senke skuldrene og heve glasset, her skal både hjertet og ganen tilfredsstilles. Vi er veldig stolte av spennet i mat- og kulturtilbudet her på Verket og vi har mange spennende planer som vi gleder oss til å avsløre etter hvert, sier Eva Kristin Talberg.

Julefeiring på Verket

Advent- og julefeiring på Verket har blitt en godt innarbeidet tradisjon som samler mennesker, og et prosjekt som det legges mye arbeid i. Særlig Lucia-feiringen forbindes med Verket. I over 10 år har mossingene kommet sammen for å oppleve «Jul på Verket» med Luciatog, og konsert i gatene. Det som startet ganske smått har nå blitt et stort arrangement som fortsatt er gratis. Her skapes det også en alternativ julaften for de som er alene og som ønsker seg et fellesskap på julekvelden. Det er et tiltak som Höegh Eiendom er særlig stolt av. I en tid hvor ensomhet er et voksende samfunnsproblem, må alle som kan skape sosiale møteplasser, gjøre nettopp det.  

– Hvis vi skal lykkes med å skape en levende bydel, så må vi klare å treffe alle. Vi er naturligvis stolte av mat- og kulturtilbudet som allerede er etablert her på Verket, men det er menneskene som skaper minnene og som bidrar til å gi bydelen en identitet. De flotte byggene og uteområdene er ikke noe uten mennesker, så vi må sammen med bedrifter og ildsjeler skape juletradisjoner eller julefeiringer med sosial profil som samler mennesker, avslutter Eva Kristin Talberg.

Annet aktuelt

Ikke bare ambisjoner og festtaler, men viktig hverdagsinkludering

Før var Verket et lukket og inngjerdet industriområde hvor allmennheten ikke hadde adgang. Höegh Eiendoms mål har alltid vært å gjøre området tilgjengelig for alle. Uansett alder eller økonomisk situasjon, om du ønsker å bosette deg her eller bare gå en tur langs strandlinja. Det er en beslutning som forplikter.

Les mer

Ny innovasjon og utvikling for Verket

Etter en vellykket åpning av Verket, med spirende mat- og kulturliv, en bydel som fylles opp med tilbud og aktiviteter og et næringsliv som opplever vekst, så er det grunn til å stoppe opp og spørre seg; hva er det neste som skal skje her?

Les mer

Vekst og ny næringsvirksomhet i Moss

Det har vært industri på Verket i Moss siden 1704. Papirfabrikken M. Peterson & Søn slukket lyset og la ned virksomheten sin i 2012, og med det var mer enn 300 år med industrihistorie over. Etter en lang utviklingsperiode, skapes det nå på nytt liv og ny næringsvirksomhet i den historiske bydelen i Moss.

Les mer

Gjerdene er tatt ned- alle er invitert

Verket i Moss har alltid vært avstengt med høye gjerder, frem til dette ble åpnet for alle for 10 år siden. Etter transformasjonen fra industri til bydel med boliger, næring og kulturliv er gjerdene nå fjernet. Dette området med moderne boliger kunne lett blitt et område forbeholdt de få. Men boligutbygger Höegh Eiendom har hatt mål om å skape et samlingspunkt som leverer på ambisjoner om sosial bærekraft: Verket skulle bli en bydel for opplevelse og rekreasjon for folk fra alle lag i samfunnet.

Les mer

Nytt liv på Verket

Byen Moss vokste frem i munningen til Mosseelva. Her har det vært industri helt tilbake på 1500-tallet. Nå er Verket et område som har forvandlet seg fra industri til moderne boliger og næringsliv, med et hotell med inspirasjon fra verdens rivieraer og et parkanlegg hvor hele byen er velkommen. Men er veksten og utviklingen i denne bydelen noe som kan skape stolthet?

Les mer

Fra skepsis til stolthet – en ny bydel i Moss blir til

I kanalen som forbinder Mossesundet med Værlebukta har skipene kommet langveisfra siden grunnleggelsen av Moss Jernverk i 1704. Da papirfabrikken til M. Peterson & Søn ble nedlagt i 2012 ble det blikk stille på det tidligere industriområdet. Et drøyt tiår senere åpnes Hotel Riviera på den samme tomten. Har Moss grunn til å håpe på at både menneskene og båttrafikken vil komme tilbake til denne delen av byen?

Les mer

Kanonsommer på Verket!

Sommeren 2023 er nå historie, men det ble en for minnebøkene. Det har blitt gjennomført rekordmange arrangementer for store og små.

Les mer

Höegh Eiendom åpner Hotel Riviera i Moss

Verket i Moss har de siste årene vært et av Höegh Eiendoms største og mest vellykkede byutviklingsprosjekter. Med åpningen av Hotel Riviera får området et etterlengtet knutepunkt til glede for mossingene og besøkende.

Les mer