LUKK
ForsidenBoNæringKulturTilbud og opplevelserHva skjerAktueltOm VerketKontakt

Dette blir julenostalgi på sitt beste

Julenostalgi på sitt beste - Höegh Eiendom inviterer til «Jul på Verket» i Moss sentrum for tiende år på rad.

Höegh Eiendom gjentar suksessen med «Jul på Verket» for tiende gang.

Tirsdag 13. desember er det igjen duket for sang, lys og god julestemning når Höegh Eiendom inviterer til «Jul på Verket» i Moss sentrum for tiende år på rad.

– Vi arrangerte dette første gang i 2013. Den gang var det nesten ingenting som skjedde på Verket, så vi begynte med et enkelt Lucia-arrangement. Nå er det blitt så populært at vi har vokst oss ut av vår faste endestasjon for Lucia-toget, Konventionsgaarden. Derfor går toget i år helt ned til Elveplassen, hvor det blir god plass til alle, sier Eva Kristin Talberg, markedsansvarlig i Höegh Eiendom.

Lucia-toget ledes an av koret Polyphonic gjennom en julepyntet arbeiderboliggate. På Elveplassen blir det mer korsang og minikonsert med hele Norges sangyndling Helene Bøksle. Butikker og serveringssteder på Verket holder kveldsåpent til klokken 20, med fri parkering for alle besøkende.

– Dette blir julenostalgi på sitt beste, og alt er gratis. Mange tenker kanskje at Verket er en sommerdestinasjon på grunn av beliggenheten ved vannet, men dette er blitt en veldig fin årlig tradisjon som viser at Verket er et hyggelig sted å være også på vinterstid, sier Talberg.

Mer julehygge på Verket

I tillegg til å skape julestemning for byens befolkning, planlegges også en ekstra god start på dagen for de mange som jobber ved Verket.

– Vi skal være til stede i kontorbyggene våre fra morgenen av, og dele ut gløgg og lussekatter til alle som kommer på kontoret. Vi har flotte juletrær i flere av byggene våre, og her er det julegaveinnsamling til Røde Kors frem mot jul. Dessuten er vi glade for å kunne bidra til julaftenfeiring på Verket, i samarbeid med blant andre Kirkens bymisjon, kirkene i Moss, Verket Scene og Moss i Sentrum, sier Talberg.

– I Höegh Eiendom etterstreber vi å skape levende steder som begeistrer, og sosial bærekraft er en viktig del av dette. Når vi utvikler byer og tettsteder setter vi oss fore å gi en merverdi til alle som lever sine liv der, og vi håper at julens arrangementer vil være positive bidrag til lokalmiljøet.

Annet aktuelt

Åge & Sambandet-konsert utsolgt på rekordtid – suksessen for Moss sin nye konsertarena fortsetter

Rabben, Moss sin nye utendørs konsertarena, har blitt en populær destinasjon for kultur- og musikkarrangementer. Nylig ble Åge & Sambandet konserten utsolgt på rekordtid. Lokalbefolkningen i Moss og mange tilreisende kan se frem til en uforglemmelig kveld når det legendariske bandet inntar byen og avholder en av sine aller siste avskjedskonserter.

Les mer

Ikke bare ambisjoner og festtaler, men viktig hverdagsinkludering

Før var Verket et lukket og inngjerdet industriområde hvor allmennheten ikke hadde adgang. Höegh Eiendoms mål har alltid vært å gjøre området tilgjengelig for alle. Uansett alder eller økonomisk situasjon, om du ønsker å bosette deg her eller bare gå en tur langs strandlinja. Det er en beslutning som forplikter.

Les mer

Ny innovasjon og utvikling for Verket

Etter en vellykket åpning av Verket, med spirende mat- og kulturliv, en bydel som fylles opp med tilbud og aktiviteter og et næringsliv som opplever vekst, så er det grunn til å stoppe opp og spørre seg; hva er det neste som skal skje her?

Les mer

Felleskap og identitet gjennom mat og kultur

Verket skal ikke bare være en bydel hvor det er kort avstand til aktiviteter og nøkkelfunksjoner du trenger i hverdagen. Det skal også være en bydel hvor arkitektur og bærekraftprinsipper preger hele prosjektet. Verket skal også være en bydel som tør mer, som tar plass, og som kanskje til og med er litt bråkete innimellom! Når det kommer til mat og kultur så har Verket allerede bitt godt fra seg.

Les mer

Vekst og ny næringsvirksomhet i Moss

Det har vært industri på Verket i Moss siden 1704. Papirfabrikken M. Peterson & Søn slukket lyset og la ned virksomheten sin i 2012, og med det var mer enn 300 år med industrihistorie over. Etter en lang utviklingsperiode, skapes det nå på nytt liv og ny næringsvirksomhet i den historiske bydelen i Moss.

Les mer

Gjerdene er tatt ned- alle er invitert

Verket i Moss har alltid vært avstengt med høye gjerder, frem til dette ble åpnet for alle for 10 år siden. Etter transformasjonen fra industri til bydel med boliger, næring og kulturliv er gjerdene nå fjernet. Dette området med moderne boliger kunne lett blitt et område forbeholdt de få. Men boligutbygger Höegh Eiendom har hatt mål om å skape et samlingspunkt som leverer på ambisjoner om sosial bærekraft: Verket skulle bli en bydel for opplevelse og rekreasjon for folk fra alle lag i samfunnet.

Les mer

Nytt liv på Verket

Byen Moss vokste frem i munningen til Mosseelva. Her har det vært industri helt tilbake på 1500-tallet. Nå er Verket et område som har forvandlet seg fra industri til moderne boliger og næringsliv, med et hotell med inspirasjon fra verdens rivieraer og et parkanlegg hvor hele byen er velkommen. Men er veksten og utviklingen i denne bydelen noe som kan skape stolthet?

Les mer

Fra skepsis til stolthet – en ny bydel i Moss blir til

I kanalen som forbinder Mossesundet med Værlebukta har skipene kommet langveisfra siden grunnleggelsen av Moss Jernverk i 1704. Da papirfabrikken til M. Peterson & Søn ble nedlagt i 2012 ble det blikk stille på det tidligere industriområdet. Et drøyt tiår senere åpnes Hotel Riviera på den samme tomten. Har Moss grunn til å håpe på at både menneskene og båttrafikken vil komme tilbake til denne delen av byen?

Les mer