LUKK
ForsidenBoNæringKulturTilbud og opplevelserHva skjerAktueltOm VerketKontakt

Næringslivsprisen 2021 til Höegh Eiendom

– Vinneren har bidratt sterkt til å sette Moss og regionen på kartet, sier juryen i sin begrunnelse

– Vinneren har bidratt sterkt til å sette Moss og regionen på kartet, sier juryen i sin begrunnelse

Höegh Eiendom Øst, forretningsområde Moss, er tildelt Næringslivsprisen i Mosseregionen 2021. Prisen deles ut som en anerkjennelse til selskaper som har vist innovasjonskraft, har vekstpotensial og skaper positive ringvirkninger i regionen.

– Gjennom sin virksomhet lokalt i Moss fremstår vinneren som en solid og lokalt forankret aktør i det regionale næringsliv. De har tatt på seg en stor oppgave i å transformere selve arnestedet for byen. Her kombineres områdets unike og historiske røtter med morgendagens behov og muligheter, heter det i juryens begrunnelse.

– Selskapets aktivitet over tid i Moss og interessen for å ivareta og drive stedsutvikling har allerede gitt store ringvirkninger for Moss og regionen – og mer forventes. Det skjer mye på Verket, mange nyetableringer og boliger med moderne og urbane kvaliteter, nye byrom, nytt hotell og ny folkepark. Dette gir grunnlag for et urbant og innovativt næringsliv, service og tjenester vi ikke har opplevd her før, fortsetter juryen.

Stort engasjement

Det var ordfører Hanne Tollerud som var prisutdeler under Mosseregionskonferansen torsdag. Jan Erik Kristiansen, Höegh Eiendoms direktør for forretningsområde Moss, mottok prisen på vegne av selskapet

– Vår ambisjon er å skape gode nabolag og levende steder som begeistrer, både for dagens og fremtidens generasjoner. Vi er stolte og glade for at vårt arbeid i Moss blir lagt merke til av flere med hjerte for byen, for det er menneskene som bor, jobber og lever her som fyller området med liv, sier Kristiansen.

Annet aktuelt

Åge & Sambandet-konsert utsolgt på rekordtid – suksessen for Moss sin nye konsertarena fortsetter

Rabben, Moss sin nye utendørs konsertarena, har blitt en populær destinasjon for kultur- og musikkarrangementer. Nylig ble Åge & Sambandet konserten utsolgt på rekordtid. Lokalbefolkningen i Moss og mange tilreisende kan se frem til en uforglemmelig kveld når det legendariske bandet inntar byen og avholder en av sine aller siste avskjedskonserter.

Les mer

Ikke bare ambisjoner og festtaler, men viktig hverdagsinkludering

Før var Verket et lukket og inngjerdet industriområde hvor allmennheten ikke hadde adgang. Höegh Eiendoms mål har alltid vært å gjøre området tilgjengelig for alle. Uansett alder eller økonomisk situasjon, om du ønsker å bosette deg her eller bare gå en tur langs strandlinja. Det er en beslutning som forplikter.

Les mer

Ny innovasjon og utvikling for Verket

Etter en vellykket åpning av Verket, med spirende mat- og kulturliv, en bydel som fylles opp med tilbud og aktiviteter og et næringsliv som opplever vekst, så er det grunn til å stoppe opp og spørre seg; hva er det neste som skal skje her?

Les mer

Felleskap og identitet gjennom mat og kultur

Verket skal ikke bare være en bydel hvor det er kort avstand til aktiviteter og nøkkelfunksjoner du trenger i hverdagen. Det skal også være en bydel hvor arkitektur og bærekraftprinsipper preger hele prosjektet. Verket skal også være en bydel som tør mer, som tar plass, og som kanskje til og med er litt bråkete innimellom! Når det kommer til mat og kultur så har Verket allerede bitt godt fra seg.

Les mer

Vekst og ny næringsvirksomhet i Moss

Det har vært industri på Verket i Moss siden 1704. Papirfabrikken M. Peterson & Søn slukket lyset og la ned virksomheten sin i 2012, og med det var mer enn 300 år med industrihistorie over. Etter en lang utviklingsperiode, skapes det nå på nytt liv og ny næringsvirksomhet i den historiske bydelen i Moss.

Les mer

Gjerdene er tatt ned- alle er invitert

Verket i Moss har alltid vært avstengt med høye gjerder, frem til dette ble åpnet for alle for 10 år siden. Etter transformasjonen fra industri til bydel med boliger, næring og kulturliv er gjerdene nå fjernet. Dette området med moderne boliger kunne lett blitt et område forbeholdt de få. Men boligutbygger Höegh Eiendom har hatt mål om å skape et samlingspunkt som leverer på ambisjoner om sosial bærekraft: Verket skulle bli en bydel for opplevelse og rekreasjon for folk fra alle lag i samfunnet.

Les mer

Nytt liv på Verket

Byen Moss vokste frem i munningen til Mosseelva. Her har det vært industri helt tilbake på 1500-tallet. Nå er Verket et område som har forvandlet seg fra industri til moderne boliger og næringsliv, med et hotell med inspirasjon fra verdens rivieraer og et parkanlegg hvor hele byen er velkommen. Men er veksten og utviklingen i denne bydelen noe som kan skape stolthet?

Les mer

Fra skepsis til stolthet – en ny bydel i Moss blir til

I kanalen som forbinder Mossesundet med Værlebukta har skipene kommet langveisfra siden grunnleggelsen av Moss Jernverk i 1704. Da papirfabrikken til M. Peterson & Søn ble nedlagt i 2012 ble det blikk stille på det tidligere industriområdet. Et drøyt tiår senere åpnes Hotel Riviera på den samme tomten. Har Moss grunn til å håpe på at både menneskene og båttrafikken vil komme tilbake til denne delen av byen?

Les mer