LUKK
ForsidenBoNæringKulturTilbud og opplevelserHva skjerAktueltOm VerketKontakt

Kanonsommer på Verket!

Sommeren 2023 er nå historie, men det ble en for minnebøkene. Det har blitt gjennomført rekordmange arrangementer for store og små.

Rabben tas i bruk

I mai åpnet Hotel Riviera og vår nye bypark, Rabben. Med det fantastiske været vi fikk på forsommeren var det full badestrand og høy aktivitet på både volleyballbanen, gjestebryggene og i badevannet. Første arrangement i parken ble Vannsportfestivalen i juni. Her fikk man oppleve dødsekonkurranse fra stupetårn på lekter med norgeseliten på plass, etterfulgt av konserter og bankett.

August ble en folkefest

I august var det fullspekket program hver helg og norges koseligste festival, Flåtefest, kjørte i gang augustfesten på Elveplassen med gratis barne- og ungdomsfesitval på dagtid, og for de litt mer voksne på kvelden. Andre helgen var det duket for allsidig program med gratis utekino fredag og lørdag på Elveplassen, Hellbillies-konsert på lørdag kveld, og gratis barnefestival A Walk in the Park på søndag. Denne helgen alene var det minst 10.000 besøkende på Verket og strålende stemning. Påfølgende helg var det en mer sportslig begivenhet da Christian Frederik-løpet ble arrangert. Ny løypeprofil av året, gjorde at vi fikk løperne gjennom Verket to ganger, samt start og målgang. Gode prestasjoner og et løp som passer for alle. August ble rundet av med byens feiring av Pride hvor det var boblefotball på Elveplassen og oppstilling for Pride-toget på området vårt. Og selv om sommeren er på hell, blir det mange arrangementer utover høst og vinter, hvor høydepunktet er vårt eget Jul på Verket.

Takk til alle arrangører som ønsker å bruke Verket, det er mennesker som skaper de gode møteplassene.

Annet aktuelt

Åge & Sambandet-konsert utsolgt på rekordtid – suksessen for Moss sin nye konsertarena fortsetter

Rabben, Moss sin nye utendørs konsertarena, har blitt en populær destinasjon for kultur- og musikkarrangementer. Nylig ble Åge & Sambandet konserten utsolgt på rekordtid. Lokalbefolkningen i Moss og mange tilreisende kan se frem til en uforglemmelig kveld når det legendariske bandet inntar byen og avholder en av sine aller siste avskjedskonserter.

Les mer

Ikke bare ambisjoner og festtaler, men viktig hverdagsinkludering

Før var Verket et lukket og inngjerdet industriområde hvor allmennheten ikke hadde adgang. Höegh Eiendoms mål har alltid vært å gjøre området tilgjengelig for alle. Uansett alder eller økonomisk situasjon, om du ønsker å bosette deg her eller bare gå en tur langs strandlinja. Det er en beslutning som forplikter.

Les mer

Ny innovasjon og utvikling for Verket

Etter en vellykket åpning av Verket, med spirende mat- og kulturliv, en bydel som fylles opp med tilbud og aktiviteter og et næringsliv som opplever vekst, så er det grunn til å stoppe opp og spørre seg; hva er det neste som skal skje her?

Les mer

Felleskap og identitet gjennom mat og kultur

Verket skal ikke bare være en bydel hvor det er kort avstand til aktiviteter og nøkkelfunksjoner du trenger i hverdagen. Det skal også være en bydel hvor arkitektur og bærekraftprinsipper preger hele prosjektet. Verket skal også være en bydel som tør mer, som tar plass, og som kanskje til og med er litt bråkete innimellom! Når det kommer til mat og kultur så har Verket allerede bitt godt fra seg.

Les mer

Vekst og ny næringsvirksomhet i Moss

Det har vært industri på Verket i Moss siden 1704. Papirfabrikken M. Peterson & Søn slukket lyset og la ned virksomheten sin i 2012, og med det var mer enn 300 år med industrihistorie over. Etter en lang utviklingsperiode, skapes det nå på nytt liv og ny næringsvirksomhet i den historiske bydelen i Moss.

Les mer

Gjerdene er tatt ned- alle er invitert

Verket i Moss har alltid vært avstengt med høye gjerder, frem til dette ble åpnet for alle for 10 år siden. Etter transformasjonen fra industri til bydel med boliger, næring og kulturliv er gjerdene nå fjernet. Dette området med moderne boliger kunne lett blitt et område forbeholdt de få. Men boligutbygger Höegh Eiendom har hatt mål om å skape et samlingspunkt som leverer på ambisjoner om sosial bærekraft: Verket skulle bli en bydel for opplevelse og rekreasjon for folk fra alle lag i samfunnet.

Les mer

Nytt liv på Verket

Byen Moss vokste frem i munningen til Mosseelva. Her har det vært industri helt tilbake på 1500-tallet. Nå er Verket et område som har forvandlet seg fra industri til moderne boliger og næringsliv, med et hotell med inspirasjon fra verdens rivieraer og et parkanlegg hvor hele byen er velkommen. Men er veksten og utviklingen i denne bydelen noe som kan skape stolthet?

Les mer

Fra skepsis til stolthet – en ny bydel i Moss blir til

I kanalen som forbinder Mossesundet med Værlebukta har skipene kommet langveisfra siden grunnleggelsen av Moss Jernverk i 1704. Da papirfabrikken til M. Peterson & Søn ble nedlagt i 2012 ble det blikk stille på det tidligere industriområdet. Et drøyt tiår senere åpnes Hotel Riviera på den samme tomten. Har Moss grunn til å håpe på at både menneskene og båttrafikken vil komme tilbake til denne delen av byen?

Les mer