LUKK
ForsidenBoNæringKulturTilbud og opplevelserHva skjerAktueltOm VerketKontakt

Höegh Eiendom mottok gjev pris for M:6 på Verket

For andre gang på fire år stakk Höegh Eiendom av med Moss bys pris for god byggeskikk. – Det er utrolig hyggelig å få en slik anerkjennelse etter å ha tatt såpass store grep som det vi har gjort!

For andre gang på fire år stakk Höegh Eiendom av med Moss bys pris for god byggeskikk. – Det er utrolig hyggelig å få en slik anerkjennelse etter å ha tatt såpass store grep som det vi har gjort!

Det sier Jan Erik Kristiansen i Höegh Eiendom, som nylig hadde gleden av å motta prisen på hedersfesten til Moss kommune.

Etter tre år med koronarestriksjoner var det endelig mulig å arrangere denne høytidelige begivenheten igjen og Höegh Eiendom kunne motta byggeskikkprisen for 2020. Historien bak prisen er også meget interessant, for det var tross alt mye som skulle tas hensyn til i renoveringen av M:6 for noen år tilbake.

Omfattende renovering

M:6 er bygget som tidligere huset massetårn 6 ved papirfabrikken Peterson. I dag er det tidligere produksjonslokalet fylt med nye arbeidsplasser i form av kontorer. Bygget er totalrenovert, men har beholdt sitt historiske preg ved at mange av de originale elementene er bevart. Syd- og vestfasade samt takform er vernet.

– Det er ikke hver dag man rehabiliterer mellom fire og fem tusen kvadratmeter i Moss - i alle fall ikke på denne måten. Vi måtte skjære ut bygget og rive det andre rundt, slik at M6 kunne stå fritt som et eget bygg. Det var mye teknisk som måtte løses og det klarte vi. Vi har beholdt søylene og mye av det historiske som har satt et flott preg på det som i dag er moderne lokaler. Det ble en dyr og vanskelig prosess, men det har jo blitt veldig fint her, forteller Kristiansen.

Moderne tankegang

Juryen skriver i sin begynnelse at det blant annet er prisverdig at et viktig historisk bygg i Moss har blitt bevart og transformert til ny bruk. Akkurat dette punktet er noe som Höegh Eiendom vektlegger i sin videre utvikling av Verket.

-Gjenbruk er viktig. Det kommer mer og mer, og det ønsker vi å være en del av. Det er viktig for sjelen på Verket. Vi har vært tro til planene og beholdt den samme tankegangen hele tiden. Det skal vi fortsette med, forteller Kristiansen.

Spennende framtid

Moss bys pris for god byggeskikk betyr mye for Höegh Eiendom og det er faktisk ikke mer enn fire år siden de fikk samme pris for jobben med arbeiderboligene. Höegh Eiendom håper også å melde seg på i kampen om prisene i årene som kommer, for eventyret på Verket har så vidt begynt.

– Vi har kun kommet cirka 20 prosent på vei i utviklingen og har rundt 18 år igjen av prosessen her. Nå består området av en kulturscene, skole, 500 beboende, to store kontorbygg, restauranter, butikker og snart et hotell og egen bystrand. Det har gått fort og det er klargjort for å ta nye steg i årene som kommer, avrunder Jan Erik Kristiansen.

Annet aktuelt

Åge & Sambandet-konsert utsolgt på rekordtid – suksessen for Moss sin nye konsertarena fortsetter

Rabben, Moss sin nye utendørs konsertarena, har blitt en populær destinasjon for kultur- og musikkarrangementer. Nylig ble Åge & Sambandet konserten utsolgt på rekordtid. Lokalbefolkningen i Moss og mange tilreisende kan se frem til en uforglemmelig kveld når det legendariske bandet inntar byen og avholder en av sine aller siste avskjedskonserter.

Les mer

Ikke bare ambisjoner og festtaler, men viktig hverdagsinkludering

Før var Verket et lukket og inngjerdet industriområde hvor allmennheten ikke hadde adgang. Höegh Eiendoms mål har alltid vært å gjøre området tilgjengelig for alle. Uansett alder eller økonomisk situasjon, om du ønsker å bosette deg her eller bare gå en tur langs strandlinja. Det er en beslutning som forplikter.

Les mer

Ny innovasjon og utvikling for Verket

Etter en vellykket åpning av Verket, med spirende mat- og kulturliv, en bydel som fylles opp med tilbud og aktiviteter og et næringsliv som opplever vekst, så er det grunn til å stoppe opp og spørre seg; hva er det neste som skal skje her?

Les mer

Felleskap og identitet gjennom mat og kultur

Verket skal ikke bare være en bydel hvor det er kort avstand til aktiviteter og nøkkelfunksjoner du trenger i hverdagen. Det skal også være en bydel hvor arkitektur og bærekraftprinsipper preger hele prosjektet. Verket skal også være en bydel som tør mer, som tar plass, og som kanskje til og med er litt bråkete innimellom! Når det kommer til mat og kultur så har Verket allerede bitt godt fra seg.

Les mer

Vekst og ny næringsvirksomhet i Moss

Det har vært industri på Verket i Moss siden 1704. Papirfabrikken M. Peterson & Søn slukket lyset og la ned virksomheten sin i 2012, og med det var mer enn 300 år med industrihistorie over. Etter en lang utviklingsperiode, skapes det nå på nytt liv og ny næringsvirksomhet i den historiske bydelen i Moss.

Les mer

Gjerdene er tatt ned- alle er invitert

Verket i Moss har alltid vært avstengt med høye gjerder, frem til dette ble åpnet for alle for 10 år siden. Etter transformasjonen fra industri til bydel med boliger, næring og kulturliv er gjerdene nå fjernet. Dette området med moderne boliger kunne lett blitt et område forbeholdt de få. Men boligutbygger Höegh Eiendom har hatt mål om å skape et samlingspunkt som leverer på ambisjoner om sosial bærekraft: Verket skulle bli en bydel for opplevelse og rekreasjon for folk fra alle lag i samfunnet.

Les mer

Nytt liv på Verket

Byen Moss vokste frem i munningen til Mosseelva. Her har det vært industri helt tilbake på 1500-tallet. Nå er Verket et område som har forvandlet seg fra industri til moderne boliger og næringsliv, med et hotell med inspirasjon fra verdens rivieraer og et parkanlegg hvor hele byen er velkommen. Men er veksten og utviklingen i denne bydelen noe som kan skape stolthet?

Les mer

Fra skepsis til stolthet – en ny bydel i Moss blir til

I kanalen som forbinder Mossesundet med Værlebukta har skipene kommet langveisfra siden grunnleggelsen av Moss Jernverk i 1704. Da papirfabrikken til M. Peterson & Søn ble nedlagt i 2012 ble det blikk stille på det tidligere industriområdet. Et drøyt tiår senere åpnes Hotel Riviera på den samme tomten. Har Moss grunn til å håpe på at både menneskene og båttrafikken vil komme tilbake til denne delen av byen?

Les mer