LUKK
ForsidenBoNæringKulturTilbud og opplevelserHva skjerAktueltOm VerketKontakt

Höegh Eiendom åpner Hotel Riviera i Moss

Verket i Moss har de siste årene vært et av Höegh Eiendoms største og mest vellykkede byutviklingsprosjekter. Med åpningen av Hotel Riviera får området et etterlengtet knutepunkt til glede for mossingene og besøkende.

– Dette er virkelig kronen på Verket! Hotellet er et viktig byutviklingsprosjekt for Moss.

Byggingen av hotellet vil styrke attraktiviteten til Verket Moss og Moss sentrum, og vi ser allerede en økning i næring og aktivitet i området. Hotellet er ikke bare et sted man reiser til, vi er helt sikre på at det vil bidra til å øke byens attraktivitet og brukes av lokalbefolkningen, sier Jan Erik Kristiansen, direktør for forretningsområde Moss.

 

Et enestående destinasjonshotell

På hotellet får gjestene en opplevelse av atmosfæren vi vanligvis forbinder med Middelhavet. Med inspirasjon fra rivieraen har Höegh Eiendom skapt et sted som gjenspeiler eleganse og stil. Konferansefasilitetene er utformet som en Social Club der en hel etasje er tilpasset fleksibel bruk, enten det er behov for møter, messer, produktlanseringer, utstillinger, selskaper eller å mingle.

 

Hotel Riviera har 172 hotellrom, konferanse- og selskapslokaler, restaurant og bar, og et basseng på taket i 14.etasje som holder 35 grader hele året. På strandpromenaden kan man nyte livet utendørs eller ta heisen opp til hotellets toppetasje for egentid med spa og velvære.

 

– Dette hotellkonseptet representerer enestående innovasjon. Fra begynnelsen av har vi hatt en ambisjon om å bygge et hotell som ikke bare er et konferansehotell, men som også kan fungere som et nytt møtested for et bredere publikum enn bare innbyggerne i Moss. Beliggenheten på Verket er ekstraordinær: Oslofjorden kruser mot døren, og havnepromenaden, omgitt av den nyopprettede byparken, skaper en sjelden atmosfære som er vanskelig å finne andre steder, sier Atle Sundby, prosjektdirektør i Höegh Eiendom.

 

Utbyggingen er et samarbeid mellom Höegh Eiendom og NGH (Norwegian Hospitality Group), der Höegh Eiendom er byggherre forprosjektet.

 

– Vi har hatt et godt og tett samarbeid med Thor Morten Halvorsen og Norwegian Hospitality Group. Alt er veldig godt gjennomarbeidet – og resultatet er enda mer imponerende enn vi hadde forestilt oss, fortsetter Sundby.

 

Miljøbevisste valg

Höegh Eiendom har en bærekraftstrategi som sikrer at selskapet tar hensyn til miljøet i alle prosjekter. Det er blitt implementert energieffektive løsninger og hotellet oppfyller energiklasse A-standarder.

 

– Vi har brukt energieffektive løsninger som reduserer forbruket og klimapåvirkningen betydelig. Vi har også tatt i bruk innovative og bærekraftige byggematerialer for å minimere miljøpåvirkningen. Hotellet er designet med tanke på bærekraftighet og har blitt utviklet med hensyn til økosystemet rundt Verket. Vi har bevart og integrert den naturlige skjønnheten i området i utformingen av hotellets utendørsområder, forteller Sundby.

 

Stor(dalen)slagen åpning

Selv om hotellet har vært i drift siden mandag22. mai, ble det fredag offisielt åpnet med taler og underholdning. Hotellet er en del av Nordic Hotels & Resorts, en samling av enkeltstående hotell i hotellkonsernet Strawberry.

 

Under åpningsseremonien var det flere eminente gjester til stede, inkludert grunnleggeren av Strawberry, Petter A. Stordalen.

 

– Vi har sett frem til dette øyeblikket i lang tid. Vi er glade for det gode samarbeidet vi har hatt i forkant av åpningen av Hotel Riviera. Dette konseptet vil utvilsomt bli høyt verdsatt av våre gjester, uttrykker Petter A. Stordalen.

Annet aktuelt

Åge & Sambandet-konsert utsolgt på rekordtid – suksessen for Moss sin nye konsertarena fortsetter

Rabben, Moss sin nye utendørs konsertarena, har blitt en populær destinasjon for kultur- og musikkarrangementer. Nylig ble Åge & Sambandet konserten utsolgt på rekordtid. Lokalbefolkningen i Moss og mange tilreisende kan se frem til en uforglemmelig kveld når det legendariske bandet inntar byen og avholder en av sine aller siste avskjedskonserter.

Les mer

Ikke bare ambisjoner og festtaler, men viktig hverdagsinkludering

Før var Verket et lukket og inngjerdet industriområde hvor allmennheten ikke hadde adgang. Höegh Eiendoms mål har alltid vært å gjøre området tilgjengelig for alle. Uansett alder eller økonomisk situasjon, om du ønsker å bosette deg her eller bare gå en tur langs strandlinja. Det er en beslutning som forplikter.

Les mer

Ny innovasjon og utvikling for Verket

Etter en vellykket åpning av Verket, med spirende mat- og kulturliv, en bydel som fylles opp med tilbud og aktiviteter og et næringsliv som opplever vekst, så er det grunn til å stoppe opp og spørre seg; hva er det neste som skal skje her?

Les mer

Felleskap og identitet gjennom mat og kultur

Verket skal ikke bare være en bydel hvor det er kort avstand til aktiviteter og nøkkelfunksjoner du trenger i hverdagen. Det skal også være en bydel hvor arkitektur og bærekraftprinsipper preger hele prosjektet. Verket skal også være en bydel som tør mer, som tar plass, og som kanskje til og med er litt bråkete innimellom! Når det kommer til mat og kultur så har Verket allerede bitt godt fra seg.

Les mer

Vekst og ny næringsvirksomhet i Moss

Det har vært industri på Verket i Moss siden 1704. Papirfabrikken M. Peterson & Søn slukket lyset og la ned virksomheten sin i 2012, og med det var mer enn 300 år med industrihistorie over. Etter en lang utviklingsperiode, skapes det nå på nytt liv og ny næringsvirksomhet i den historiske bydelen i Moss.

Les mer

Gjerdene er tatt ned- alle er invitert

Verket i Moss har alltid vært avstengt med høye gjerder, frem til dette ble åpnet for alle for 10 år siden. Etter transformasjonen fra industri til bydel med boliger, næring og kulturliv er gjerdene nå fjernet. Dette området med moderne boliger kunne lett blitt et område forbeholdt de få. Men boligutbygger Höegh Eiendom har hatt mål om å skape et samlingspunkt som leverer på ambisjoner om sosial bærekraft: Verket skulle bli en bydel for opplevelse og rekreasjon for folk fra alle lag i samfunnet.

Les mer

Nytt liv på Verket

Byen Moss vokste frem i munningen til Mosseelva. Her har det vært industri helt tilbake på 1500-tallet. Nå er Verket et område som har forvandlet seg fra industri til moderne boliger og næringsliv, med et hotell med inspirasjon fra verdens rivieraer og et parkanlegg hvor hele byen er velkommen. Men er veksten og utviklingen i denne bydelen noe som kan skape stolthet?

Les mer

Fra skepsis til stolthet – en ny bydel i Moss blir til

I kanalen som forbinder Mossesundet med Værlebukta har skipene kommet langveisfra siden grunnleggelsen av Moss Jernverk i 1704. Da papirfabrikken til M. Peterson & Søn ble nedlagt i 2012 ble det blikk stille på det tidligere industriområdet. Et drøyt tiår senere åpnes Hotel Riviera på den samme tomten. Har Moss grunn til å håpe på at både menneskene og båttrafikken vil komme tilbake til denne delen av byen?

Les mer