LUKK
ForsidenBoNæringKulturTilbud og opplevelserHva skjerAktueltOm VerketKontakt

Forlenger og utvider på Verket

Byggfakta signerer ny leieavtale med Höegh Eiendom i Moss, og utvider til 1000 kvadratmeter for å huse videre vekst.

Byggfakta forlenger leieavtalen med Höegh Eiendom på Verket i Moss. Selskapet, som har levert prosjektinformasjon til bygg- og anleggsbransjen siden 1969, har hatt tilholdssted på Verket siden 2018. Nå opplever de sterk vekst, og øker antall kvadratmetere samtidig som leiekontrakten forlenges.

– Vi i Höegh Eiendom er glade for å sikre en forlenget avtale med en solid leietaker som Byggfakta. Avtalen omfatter 1000 kvadratmeter på Verket frem til 2030, og vi ser frem til å fortsette vårt gode samarbeid, forteller Steinar Løvdal, Höegh Eiendoms kunde- og eiendomssjef i Moss.

– Vi har for øyeblikket svært lite ledig av kontorarealer på Verket. Vi ser at flere ønsker å etablere seg hos oss, og er i ferd med å utvikle et nytt kontorprosjekt med svært god bærekraftprofil i området, sier Løvdal.


Unikt miljø

Byggfakta er en veletablert bedrift i Moss og på Verket. Lokalene befinner seg i et flott, gammelt industribygg som ble totalrehabilitert i 2017.

– Siden vi flyttet inn i våre fantastiske lokaler, har vi vært gjennom en pandemi hvor få ansatte har vært på kontoret. I 2022 er alle kommet tilbake, samtidig som vi opplever en sterk vekst. Det har skapt nye behov for lokaler. Kontoret er et svært viktig møtepunkt for vår virksomhet, og miljøet vi kan tilby våre ansatte på Verket er virkelig unikt, sier Lars Schön, administrerende direktør i Byggfakta.

– For oss i Byggfakta vil kontoret i fremtiden bli enda viktigere for å kunne tilby både kunder og ansatte et dynamisk og inspirerende arbeidsmiljø. Vi er derfor spesielt glade for å være på Verket, og en del av utviklingen og det pulserende livet her, sier Schön.

Annet aktuelt

Ikke bare ambisjoner og festtaler, men viktig hverdagsinkludering

Før var Verket et lukket og inngjerdet industriområde hvor allmennheten ikke hadde adgang. Höegh Eiendoms mål har alltid vært å gjøre området tilgjengelig for alle. Uansett alder eller økonomisk situasjon, om du ønsker å bosette deg her eller bare gå en tur langs strandlinja. Det er en beslutning som forplikter.

Les mer

Ny innovasjon og utvikling for Verket

Etter en vellykket åpning av Verket, med spirende mat- og kulturliv, en bydel som fylles opp med tilbud og aktiviteter og et næringsliv som opplever vekst, så er det grunn til å stoppe opp og spørre seg; hva er det neste som skal skje her?

Les mer

Felleskap og identitet gjennom mat og kultur

Verket skal ikke bare være en bydel hvor det er kort avstand til aktiviteter og nøkkelfunksjoner du trenger i hverdagen. Det skal også være en bydel hvor arkitektur og bærekraftprinsipper preger hele prosjektet. Verket skal også være en bydel som tør mer, som tar plass, og som kanskje til og med er litt bråkete innimellom! Når det kommer til mat og kultur så har Verket allerede bitt godt fra seg.

Les mer

Vekst og ny næringsvirksomhet i Moss

Det har vært industri på Verket i Moss siden 1704. Papirfabrikken M. Peterson & Søn slukket lyset og la ned virksomheten sin i 2012, og med det var mer enn 300 år med industrihistorie over. Etter en lang utviklingsperiode, skapes det nå på nytt liv og ny næringsvirksomhet i den historiske bydelen i Moss.

Les mer

Gjerdene er tatt ned- alle er invitert

Verket i Moss har alltid vært avstengt med høye gjerder, frem til dette ble åpnet for alle for 10 år siden. Etter transformasjonen fra industri til bydel med boliger, næring og kulturliv er gjerdene nå fjernet. Dette området med moderne boliger kunne lett blitt et område forbeholdt de få. Men boligutbygger Höegh Eiendom har hatt mål om å skape et samlingspunkt som leverer på ambisjoner om sosial bærekraft: Verket skulle bli en bydel for opplevelse og rekreasjon for folk fra alle lag i samfunnet.

Les mer

Nytt liv på Verket

Byen Moss vokste frem i munningen til Mosseelva. Her har det vært industri helt tilbake på 1500-tallet. Nå er Verket et område som har forvandlet seg fra industri til moderne boliger og næringsliv, med et hotell med inspirasjon fra verdens rivieraer og et parkanlegg hvor hele byen er velkommen. Men er veksten og utviklingen i denne bydelen noe som kan skape stolthet?

Les mer

Fra skepsis til stolthet – en ny bydel i Moss blir til

I kanalen som forbinder Mossesundet med Værlebukta har skipene kommet langveisfra siden grunnleggelsen av Moss Jernverk i 1704. Da papirfabrikken til M. Peterson & Søn ble nedlagt i 2012 ble det blikk stille på det tidligere industriområdet. Et drøyt tiår senere åpnes Hotel Riviera på den samme tomten. Har Moss grunn til å håpe på at både menneskene og båttrafikken vil komme tilbake til denne delen av byen?

Les mer

Kanonsommer på Verket!

Sommeren 2023 er nå historie, men det ble en for minnebøkene. Det har blitt gjennomført rekordmange arrangementer for store og små.

Les mer